Tuinbeurs tijdens het paasweekend en onze nieuwe menukaart staat online.

Naar jaarlijkse traditie is er ook nu weer tijdens het paasweekend de tuin- en lifestylebeurs op het domein van Kasteel Ooidonk en de weerberichten belovend schitterend lenteweer met naar goede gewoonte nog nét dat tikkeltje extra in de Ooidonkdreef.

Meer redenen hebben wij niet nodig om onze nieuwe menukaart “lente 2019” aan u voor te stellen. Enkele vaste waarden blijven behouden maar we voegen weer enkele verrassende nieuwkomers toe aan ons aanbod. Eén nieuw gerecht waar we bijzonder trots op zijn is onze ossobuco. Onze chef heeft hem eerst ‘achter gesloten deuren’ gemaakt, getest, geproefd, nog eens hermaakt, wat bijgeschaafd en nog eens opnieuw gemaakt en geproefd tot alles juist zat. En het resultaat (al zeggen we zelf) is een fe-no-me-naal lekkere ossobuco.


Verder kiezen wij vanaf nu voor rundvlees van (heel) dichtbij. De familie Ally kweekt met liefde en passie zijn Maine-Anjou ras op de Maaigemdijk in Bachte-Maria-Leerne, op de oevers van de Oude Leie. De gegrilde steak van dit prachtige ras is nog zo’n gerecht waar we heel trots op zijn. We serveren er verse (en dan bedoelen we ook écht verse ! dus hier in huis geschild, gesneden en gebakken) frietjes bij en een lekker slaatje. Ook de saus naar keuze en de mayonaise worden vers voor u bereid.

Maar je hoeft ons niet noodzakelijk op ons woord te geloven dus kom vooral deze twee en ook alle andere gerechten zelf ontdekken bij ons op het terras of in het authentieke interieur van onze 16de eeuwse brasserie. Je kan de vernieuwde menukaart hier alvast vooraf even bekijken.

Graag tot binnenkort

Marleen en Jan

PS : wij zijn tijdens de tuinbeurs en het hele paasweekend vlot bereikbaar. Als u met de wagen komt, dan vindt u schuin tegenover onze brasserie een gratis parking. Van onze brasserie naar het Kasteel Ooidonk is het 10 minuutjes wandelen, geflankeerd door eeuwenoude linden.

 

 

Die Argentijnen en Ieren doen hun best, maar…

We krijgen heel af en toe de vraag waarom we geen Argentijnse of Ierse steaks serveren.
Zeg eens eerlijk… waarom zouden we dat willen als we op enkele honderden meters van onze brasserie het allerbeste vlees kunnen inkopen ?

Passie en trots

Wij doen zoveel mogelijk beroep op leveranciers van dichtbij. Dat is gunstig voor het milieu, we steunen er de lokale handel mee en we houden volledige controle over de kwaliteit.
Zo zijn wij recent in zee gegaan met de familie Ally.
Sophie en Jo kweken met respect, passie en trots hun runderen van het Maine-Anjou ras die ze laten grazen op de Maaigemdijk in Bachte-Maria-Leerne.
Wie wel eens de Ooidonkroute wandelt of fietst, komt voorbij deze feërieke plek waar je je een figurant voelt in een meesterwerk van een Latemse schilder.
Hier moesten we dus niet lang over nadenken, dit is een perfect match. Met net zoveel respect en passie bereiden wij vanaf nu onze steaks van dit edele ras voor u.

Deze week als suggestielunch

Om u te laten kennismaken geven wij deze week (van woensdag 13 tem zaterdag 19 maart) de gegrilde steak als suggestielunch. Meer info vind je hier.
Vervolgens komt deze steak vast op onze menukaart. Onze chef bereidt hem met respect en volgens de regels van de kunst.

Die Argentijnen en Ieren doen hun best, maar beter dan het rundvlees van hier wordt het niet, zeg dat wij het gezegd hebben 🙂

Graag tot binnenkort
Team Brasserie De Sterre
nul sterren *** massa’s passie

 

Waarschuwing ! Vanaf nu zijn wij “Touched by Magic”

Ginliefhebbers, vanaf nu voegen wij een “touch of magic” toe aan onze brasserie met alweer een streekproduct waar we trots op zijn.

Tanneke Gin – Touched by Magic

Volgens de legende was Tanneke een bloedmooie vrouw die in Gottem leefde en door toedoen van de Baljuw in 1603 op beschuldiging van hekserij uiteindelijk een vreselijke dood stierf te Tielt.Op kerstavond 1602 werd Tanneke opgesloten in de gevangenis van Tielt, op de hoek van de Hoog- en de Sint-Jansstraat. Zij ontkende alle aantijgingen en verklaarde dat de baljuw wraak wilde nemen wegens haar seksuele afwijzing, dat hij uit was op haar geld en haar goederen. Ze werd er gefolterd door de Gentse beul Baudewijn Waelspeck.Ondanks haar enorme weerstand bekende Tanneke uiteindelijk alles wat men haar ten laste legde. Omdat ze geen vergiffenis had gevraagd voor haar zonden werd Tanneke in ongewijde grond begraven in haar geboorteplaats Gottem, dicht bij een vijver die nog altijd de heksenput wordt genoemd.

Geïntrigeerd ? Kom dan zeker eens proeven in onze brasserie in de Ooidonkdreef. Voor of na een deugddoende wandeling of gewoon zomaar, zonder reden. En vergeet niet :
“Genezen zult gij, wie drinke dit op, dit destillaat van brandnetel, zoethout en hop.”

Tot binnenkort
Team Brasserie De Sterre

Deze week stoverij “Canarus” als lunchsuggestie

Eén van de populairste gerechten op de kaart is onze stoverij “Canarus”. Dit 100 % wit-blauw rundvlees wordt langzaam gegaard in Sint Canarus, hét bier van hier. Met hier bedoelen we Gottem, deelgemeente van Deinze, tegenwoordig moeten we zeggen : Deinze, in het land van Nevele.
Sint Canarus tripel is overigens het meest bestelde bier bij ons. Het spreekt vanzelf dat dit bier de ideale begeleider is van onze stoverij Canarus.
Onze chef Jeffrey is er in geslaagd een wonderlijk smaakvolle stoverij uit zijn koksmuts te toveren.

"Per toeval ontdekt op onze fietstocht...het beste stoofvlees dat ik ooit gegeten heb!!!!" *****
- Facebook review -

Zelf nog niet overtuigd ? Kom hem deze week (van woensdag tot en met zaterdag) proeven. Het is onze weeklunch. Onze weeklunch bestaat verder ook nog uit een dagverse soep en een koffie of thee. Meer info over de weeklunch vind je hier en reserveren kan hier.

Ons broodje is gebakken ! En daar is de lente !

Vanaf nu komt het brood dat wij u serveren uit onze eigen oven, we maken zelf het deeg en bakken vervolgens heerlijk verse broodjes.
Geen diepvries, niks opwarmen of afbakken. Vers, vers, vers… en dat proef je.

.

Het wordt mooi weer, en dan zijn wij niet te houden. We gaan al een deel van ons terras uitzetten zodat u na een fijne wandeling kunt genieten van het eerste lentezonnetje. Toch nog te fris ? kom dan gerust binnen.

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooi wandelparcours, dan is de Ooidonkroute zeker een aanrader. De route begint en eindigt in de Ooidonkdreef recht tegenover onze brasserie. De Ooidonkdreef is de toegangsweg tot het prachtige Kasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne. Je wandelt in totaal 7,5 km. Bij momenten waan je je in een schilderij van Emiel Claus. Rust en stilte zijn de codewoorden tijdens deze prachtige wandeling door het mooiste wat de leiestreek te bieden heeft.

   

 

maandmenu januari

Bij het begin van dit nieuwe jaar stellen u graag ons maandmenu voor januari voor.
Onderstaand menu serveren wij enkel na reservatie.
Dat kan telefonisch op 09 3116066 of u klikt hier en regelt uw reservatie in enkele stappen.
Vermeld dan wel even in het commentaarvakje dat u reserveert voor het maandmenu
(duidelijk aangeven hoeveel personen het menu kiezen aub).

glaasje prosecco met 3 amuses van de chef

op vel gegrilde zeebaars / parelcouscous / groentenjulienne / wasabiroomsaus

ragout van hert / jonagold uit de oven met veenbessen / aardappelkroketjes

panna cotta

koffie of thee

menu à 43,- Euro pp
met waters & bijpassende wijnen à 59,- Euro pp

reservatie gewenst 09 3116066 of klik hier

Spare Ribs à volonté – Elke vrijdagavond in januari, februari én maart !

Elke vrijdagavond in januari, februari én maart spare ribs à volonté in Brasserie De Sterre.

Onze “ribbetjes-à-volonté” vrijdagavonden in december waren een groot succes.

Op verzoek van velen gaan we ook elke vrijdagavond in januari, februari én maart door, want bij Brasserie De Sterre duren mooie liedjes wel degelijk lang.
Kom dus ook op vrijdagavonden in januari, februari én maart genieten van spare ribs à volonté in onze brasserie.

Bij de spare ribs serveren wij gepofte aardappel ‘hasselback’, een verse seizoenssalade en drie overheerlijke dipsausjes van onze chef.
Prijs per persoon : € 20,-
Reservatie gewenst op tel. 09 311 60 66 of online door hier te klikken.
Wie iets anders wenst, kan ook gewoon iets van onze kaart kiezen.

Kom er gezellig bij. Wij verwelkomen jullie graag in onze brasserie.

Team Brasserie De Sterre

Nieuwe menukaart online. Dit week-end gratis Sint Canarus Tripel

Beste Klanten,

Na een geweldige zomer starten we op vrijdag 21 september met onze nieuwe menukaart die je hier kan bekijken. Ons streven vanaf dag één blijven we trouw : een beperkte kaart met stuk voor stuk lekkere gerechten die barsten van de smaak, bereid met liefde en met respect voor de seizoenen.
Eén voor één gerechten met nul sterren *** bereid met massa’s passie.

Op één gerecht zijn we extra trots en dat is onze stoverij, bereid met 100 % puur rundvlees dat langzaam wordt gegaard in Sint Canarusbier. Dokter Canarus van de gelijknamige éénmansbrouwerij in Gottem (Deinze) heeft geproefd en goedkeurend geknikt, dat was hét ultieme sein voor onze Chef Jeffrey om het beste van zichzelf te geven en een topstoverij uit zijn koksmuts te toveren. Kom hem dit week-end proeven en we trakteren met een Sint Canarus tripel van het vat, vanaf vrijdag 21 t.e.m. maandag 24 september.

Ons aanbod aan vegetarische gerechten werd – op verzoek van velen – uitgebreid en ook meer gerechten met vis krijgen hun plaats op de kaart. In onze tea-room serveren we voortaan een appelbol in bladerdeeg uit de oven, bereid met kaneel, honing,… meer is er écht niet nodig tijdens de herfstdagen die voor de deur staan.

Combineer een bezoek aan Kasteel Ooidonk of een sportieve Ooidonkroute wandeling of fietstocht met een bezoek aan onze vernieuwde brasserie in de Ooidonkdreef en ontdek onze nieuwe gerechten. Reserveren is altijd een goed idee en kan telefonisch op 09 311 60 66 of regel je zelf in enkele klikken op onze reservatiepagina.

Graag tot binnenkort en wij werken intussen verder aan het behoud van onze nul sterren *** da’s een belofte !

Team Brasserie De Sterre
nul sterren *** massa’s passie

 

Nieuwe kaart en… gratis Sint Canarus tripel !

Beste Klanten,

Wij leggen momenteel de laatste hand aan onze vernieuwde kaart voor het najaar.
Proeven, schrappen, opnieuw beginnen,… het hoort er allemaal bij. We laten niks aan het toeval over zodat we jullie met een aantal mooie nieuwe gerechten kunnen verrassen.
Op één gerecht zijn we alvast extra trots en dat is een klassieke Vlaamse stoverij met 100 % puur rundvlees, traag gegaard met hét bier van hier : Sint Canarus. Voeg daar verse frietjes met huisbereide mayonaise en een marktvers slaatje bij (of verse appelmoes) en het feest is compleet. Terwijl we dit typen komt het water ons alweer in de mond.

Wij starten met onze nieuwe kaart vanaf vrijdag 21 september. We plaatsen ze eerstdaags ook online. Hou dus onze Facebook pagina en onze website in de gaten.

Gratis Sint Canarus Tripel !

En er is nog meer goed nieuws. Om de start van onze nieuwe kaart te vieren, bieden we u van vrijdag 21 september tem maandag 24 september bij elke stoverij “Canarus” een gratis Sint Canarus Tripel aan.
Sint Canarus (7,5°) is een hemels heerlijke tripel van bij ons. Sint Canarus is een huisbrouwerij, gevestigd in het centrum van Gottem (deelgemeente van Deinze). Het is de grootste (tegelijk ook de enige) brouwerij tussen Deinze en Gent en moet één van de kleinste brouwerijtjes ter wereld zijn.

Wil je komen meegenieten van onze stoverij of één van onze andere nieuwe gerechten, dan kan je best even reserveren. Dat kan telefonisch op het nummer 09 3116066 of je regelt zelf je reservatie in enkele klikken via onze reservatiepagina.

Het lijkt erop dat we dit najaar nog een extra portie goed weer geserveerd krijgen en dat het dus nog wel even terrasweer blijft. Is het weer toch wat minder dan hebben we het binnen extra gezellig gemaakt, zodat jullie optimaal kunnen genieten. Vergeet zeker ook niet even een bezoekje te brengen aan Poei’s Shabby Chic boetiek, gevestigd in onze brasserie, waar je naast verrassende cadeau-artikelen en snuisterijen ook tal van streekproducten (oa Sint Canarus bier kunt kopen).

Tot binnenkort !

Team Brasserie De Sterre
nul sterren *** massa’s passie