Zomer in de Ooidonkdreef !

De Ooidonkdreef en omgeving in volle zomerpracht.

Voor de sportievelingen is er de mooie Ooidonkroute. Deze kan je wandelen of fietsen. Ze brengt je op de mooiste plekjes van de leiestreek.
Start en aankomst ter hoogte van onze brasserie in de Ooidonkdreef nummer 16.

      

      

 

Ons menu en aanbod voor Leerne Kermis editie 2019

Leerne gaat het laatste weekend van augustus (vrijdag 23 tem maandag 26 augustus) naar goede gewoonte weer volledig over in feestmodus. Vier dagen lang kermis en feest zoals het enkel in Leerne kan.
Hieronder vind u alvast ons kermismenu dat we serveren van vrijdag 23 tem maandag 26 augustus . Kermismenu enkel op reservatie.

Behalve het menu, werken we tijdens het kermisweekend met een beperkt maar uitermate smakelijk aanbod, dat u eveneens hieronder kunt raadplegen. Hiervoor is reserveren niet noodzakelijk maar wel ten zeerste aan te raden. Op kermisnamiddagen (net zoals tijdens de rest van het jaar) iedereen welkom voor een (streek)biertje, een pannenkoek met koffie of iets anders van onze tea-room kaart.

Graag tot binnenkort. Wij kijken er alweer naar uit !

Team Brasserie De Sterre
Marleen en Jan

 

 

 

 

Té warm ? Kom genieten op ons schaduwrijk tuinterras.

Tijdens het uitzonderlijk warme weer ontvangen we u graag op ons schaduwrijk tuinterras achteraan onze brasserie in de Ooidonkdreef.

LUNCHSUGGESTIE OF A LA CARTE

Op weekdagen serveren we ‘s middags een heerlijk zomerse lunchsuggestie of je kiest iets van onze vernieuwde zomerkaart, zoals bijvoorbeeld zuiders gegrilde kraakverse sardines met Marokkaanse chermoula, een zalig lekkere ossobuco of kort gegrilde tonijnsteak, aan u de keuze.
Toegang tuinterras langs de ingang van onze feestzaal (zal aangeduid zijn).

De plaatsen op het tuinterras zijn beperkt dus reserveren is aangeraden. Telefonisch +32 (0)9 3116066 of in enkele klikken via een online reservatie.

ZEEUWSE MOSSELEN OF LIEVER EEN SNACK ?

Bovendien nog de hele zomer lang Zeeuwse mosselen. Dagverse aanvoer jumbo kwaliteit, à la minute door onze chef voor u klaargemaakt.
Kleine honger ? Wij bieden ook snacks aan, ook deze vind je op onze online menukaart.
Kom dus gerust bij ons verkoeling zoeken en genieten van een goed glas en/of lekker eten.

 

DE OOIDONK WANDEL- OF FIETSROUTE

Tip ! De prachtige Ooidonkroute is een wandel- of fietsroute van zo’n 7,5 km. Deze start en eindigt recht tegenover onze brasserie, er is ruime (gratis) parkeergelegenheid. Je wandelt of fietst onder andere langs het betoverende kasteel Ooidonk en de sprookjesachtige Maaigemdijk.

 

Zeeuwse mosselen ! Een hele zomer lang.

Vanaf nu en de hele zomer lang serveren wij Zeeuwse mosselen (jumbo).
Kom ze proeven op ons terras of als het eens minder goed weer zou zijn, gezellig binnen in onze brasserie.


Wij serveren ze met verse, handgesneden frietjes of huisgebakken brood, aan u de keuze.
Reserveren kan hier in enkele klikken of telefonisch op 09 3116066.

Tot binnenkort
Team Brasserie De Sterre
Ooidonkdreef 16
Bachte-Maria-Leerne

Alleen goede zaken keren terug…

Enkele weken geleden maakten we in onze brasserie kennis met Vincent Versele, een man die ons met vuur en passie vertelde over zijn overgrootvader, Alfred Versele, die in 1891 te Zulte de brouwerij Anglo Belge oprichtte.
Vincent maakt er een erezaak van de traditie en het levenswerk van zijn overgrootvader weer op de (bier)kaart zetten.

Kijk… meer is er niet nodig om ons helemaal enthousiast te maken. Vincent liet ons proeven van zijn “Zulte” bier (destijds één van de paradepaardjes van de brouwerij Anglo Belge, toen onder de naam “Oud Bruin”).
Vincent bracht ook een nieuw goudgeel bier op de markt, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong. Een bier met een licht fruitig aroma, een subtiele moutige smaak en een uitgesproken hopkarakter kenmerken dit bijzonder bier. Ter ere van zijn overgrootvader werd het bier “Alfred” gedoopt.

Vanaf nu serveren wij beide bieren. Bij mooi weer op ons zonnig terras met zicht op de Ooidonkdreef. Is het eens wat minder weer, kom dan gezellig binnen in onze brasserie en geniet van een Zulte of een Alfred.
Niet alleen dorst maar ook honger ? Blijf dan gerust een hapje eten. Hier kan je onze vernieuwde menukaart bekijken.
Ook ons moederdagmenu staat online.
Er is zeker een gerecht te vinden waar een Zulte of Alfred biertje perfect bij past.

Tot binnenkort en … schol !

Team Brasserie De Sterre

 

Tuinbeurs tijdens het paasweekend en onze nieuwe menukaart staat online.

Naar jaarlijkse traditie is er ook nu weer tijdens het paasweekend de tuin- en lifestylebeurs op het domein van Kasteel Ooidonk en de weerberichten belovend schitterend lenteweer met naar goede gewoonte nog nét dat tikkeltje extra in de Ooidonkdreef.

Meer redenen hebben wij niet nodig om onze nieuwe menukaart “lente 2019” aan u voor te stellen. Enkele vaste waarden blijven behouden maar we voegen weer enkele verrassende nieuwkomers toe aan ons aanbod. Eén nieuw gerecht waar we bijzonder trots op zijn is onze ossobuco. Onze chef heeft hem eerst ‘achter gesloten deuren’ gemaakt, getest, geproefd, nog eens hermaakt, wat bijgeschaafd en nog eens opnieuw gemaakt en geproefd tot alles juist zat. En het resultaat (al zeggen we zelf) is een fe-no-me-naal lekkere ossobuco.


Verder kiezen wij vanaf nu voor rundvlees van (heel) dichtbij. De familie Ally kweekt met liefde en passie zijn Maine-Anjou ras op de Maaigemdijk in Bachte-Maria-Leerne, op de oevers van de Oude Leie. De gegrilde steak van dit prachtige ras is nog zo’n gerecht waar we heel trots op zijn. We serveren er verse (en dan bedoelen we ook écht verse ! dus hier in huis geschild, gesneden en gebakken) frietjes bij en een lekker slaatje. Ook de saus naar keuze en de mayonaise worden vers voor u bereid.

Maar je hoeft ons niet noodzakelijk op ons woord te geloven dus kom vooral deze twee en ook alle andere gerechten zelf ontdekken bij ons op het terras of in het authentieke interieur van onze 16de eeuwse brasserie. Je kan de vernieuwde menukaart hier alvast vooraf even bekijken.

Graag tot binnenkort

Marleen en Jan

PS : wij zijn tijdens de tuinbeurs en het hele paasweekend vlot bereikbaar. Als u met de wagen komt, dan vindt u schuin tegenover onze brasserie een gratis parking. Van onze brasserie naar het Kasteel Ooidonk is het 10 minuutjes wandelen, geflankeerd door eeuwenoude linden.

 

 

Die Argentijnen en Ieren doen hun best, maar…

We krijgen heel af en toe de vraag waarom we geen Argentijnse of Ierse steaks serveren.
Zeg eens eerlijk… waarom zouden we dat willen als we op enkele honderden meters van onze brasserie het allerbeste vlees kunnen inkopen ?

Passie en trots

Wij doen zoveel mogelijk beroep op leveranciers van dichtbij. Dat is gunstig voor het milieu, we steunen er de lokale handel mee en we houden volledige controle over de kwaliteit.
Zo zijn wij recent in zee gegaan met de familie Ally.
Sophie en Jo kweken met respect, passie en trots hun runderen van het Maine-Anjou ras die ze laten grazen op de Maaigemdijk in Bachte-Maria-Leerne.
Wie wel eens de Ooidonkroute wandelt of fietst, komt voorbij deze feërieke plek waar je je een figurant voelt in een meesterwerk van een Latemse schilder.
Hier moesten we dus niet lang over nadenken, dit is een perfect match. Met net zoveel respect en passie bereiden wij vanaf nu onze steaks van dit edele ras voor u.

Deze week als suggestielunch

Om u te laten kennismaken geven wij deze week (van woensdag 13 tem zaterdag 19 maart) de gegrilde steak als suggestielunch. Meer info vind je hier.
Vervolgens komt deze steak vast op onze menukaart. Onze chef bereidt hem met respect en volgens de regels van de kunst.

Die Argentijnen en Ieren doen hun best, maar beter dan het rundvlees van hier wordt het niet, zeg dat wij het gezegd hebben 🙂

Graag tot binnenkort
Team Brasserie De Sterre
nul sterren *** massa’s passie

 

Waarschuwing ! Vanaf nu zijn wij “Touched by Magic”

Ginliefhebbers, vanaf nu voegen wij een “touch of magic” toe aan onze brasserie met alweer een streekproduct waar we trots op zijn.

Tanneke Gin – Touched by Magic

Volgens de legende was Tanneke een bloedmooie vrouw die in Gottem leefde en door toedoen van de Baljuw in 1603 op beschuldiging van hekserij uiteindelijk een vreselijke dood stierf te Tielt.Op kerstavond 1602 werd Tanneke opgesloten in de gevangenis van Tielt, op de hoek van de Hoog- en de Sint-Jansstraat. Zij ontkende alle aantijgingen en verklaarde dat de baljuw wraak wilde nemen wegens haar seksuele afwijzing, dat hij uit was op haar geld en haar goederen. Ze werd er gefolterd door de Gentse beul Baudewijn Waelspeck.Ondanks haar enorme weerstand bekende Tanneke uiteindelijk alles wat men haar ten laste legde. Omdat ze geen vergiffenis had gevraagd voor haar zonden werd Tanneke in ongewijde grond begraven in haar geboorteplaats Gottem, dicht bij een vijver die nog altijd de heksenput wordt genoemd.

Geïntrigeerd ? Kom dan zeker eens proeven in onze brasserie in de Ooidonkdreef. Voor of na een deugddoende wandeling of gewoon zomaar, zonder reden. En vergeet niet :
“Genezen zult gij, wie drinke dit op, dit destillaat van brandnetel, zoethout en hop.”

Tot binnenkort
Team Brasserie De Sterre