Bericht ivm onze heropening

De persconferentie van het meest recente overlegcomité bracht een sprankeltje hoop op heropening van ons terras op zaterdag 8 mei.
 
Er is echter nog heel wat onzekerheid over de voorwaarden, met hoeveel aan tafel, hoeveel afstand tussen gezelschappen enz…
Anders gezegd, het is op dit moment onmogelijk om reservaties aan te nemen. Bovendien zou dit enkel kunnen voor op het terras en wat dan bij slecht weer ?
We verwelkomen jullie dus heel graag van zodra het weer mag, voorlopig dus zonder reservatie.
 
Wij houden er met het hele Team de moed in en blijven positief naar de toekomst kijken.
Vanaf vrijdag 23 april starten wij opnieuw met take-away gerechten en eerstdaags zullen wij ons aanbod voor Moederdag bekend maken.
We zullen dit eerstdaags aankondigen op Facebook en op onze website.
 
Iedereen die reeds reserveerde voor de eerste week van mei zullen wij persoonlijk contacteren.
 
Hartelijk dank aan iedereen voor de steun van de afgelopen maanden. We hopen jullie heel gauw opnieuw te mogen verwelkomen.
 
Marleen en Jan
Team Brasserie De Sterre

Een nieuwe start met een nieuwe kaart !

Binnenkort mogen wij na lange tijd de deuren weer openen. We hebben niet stilgezeten intussen.
Ons interieur en terras werden vernieuwd, net zoals onze menukaart en we staan te popelen om jullie opnieuw te mogen verwelkomen.

Waar heb jij al zin in ? Check HIER onze vernieuwde menukaart.

Reserveren kan vanaf nu, je regelt je reservatie in enkele klikken op onze reservatiepagina.
Je kan ons ook bellen om te reserveren op 09 3116066.
Mochten we op de datum van uw reservatie nog niet open zijn, dan zal deze uiteraard probleemloos worden verplaatst of geannuleerd.

Wij werken meer nog dan voorheen zoveel mogelijk met lokale leveranciers en ingrediënten. Zo werken we voortaan samen met De Smaakboerderij uit Gottem waar we onze weidekip aankopen voor een bijzonder lekkere vol-au-vent. Ons Maine-Anjou vlees van runderen die grazen op de Maaigemdijk hier in Bachte-Maria-Leerne en Brasvar varkensvlees van de bovenste plank uit Nevele zijn 2 andere lokale toppers.
Tripel Sint Canarus, jenever en advocaat van Filliers, Gin van Tanneke,…
Deinze en omstreken is een onuitputtelijke bron van topproducten.

Heel graag tot binnenkort.

Marleen en Jan
Team Brasserie De Sterre

PS : Vanzelfsprekend kan u er op rekenen dat wij ons strikt houden aan alle voorschriften mbt covid-19.
U kunt dus in alle veiligheid en zonder zorgen komen genieten.

 

Respect voor het verleden – hoopvol voor de toekomst.

Beste Klanten,

We kijken hoopvol uit naar een hopelijk spoedige heropening, voorlopig blijven we zonder enig perspectief en hard aan het werk voor de toekomst van Brasserie De Sterre. Dit doen we oa met ons take-away aanbod.

Wij kijken hoopvol uit naar de toekomst omdat we respect hebben voor het verleden en omdat De Sterre al van eind 16de (!) eeuw een horecagelegenheid is. Dit kan en mag niet verloren gaan.
Het Kasteel Ooidonk was het eerste gebouw in de historische Ooidonkdreef (12 de eeuw). Eind 16de eeuw werd De Sterre gebouwd als slaap- en eetgelegenheid voor de werklui die het Kasteel Ooidonk heropbouwden na een verwoestende brand. In 1592 werd de ruïne opgekocht door Maarten della Faille die het liet herbouwen tot kasteel in renaissancestijl.

De onderste van de 2 foto’s dateert van kort na de tweede wereldoorlog. De bovenste is wellicht iets recenter.
Iedereen uit Leerne en omstreken heeft persoonlijk herinneringen aan De Sterre, verhalen van lang geleden, verhalen van vreugde en verdriet.
We hopen dat we jullie snel weer mogen verwelkomen. We hopen dat het “normale leven” snel weer hervat kan worden.

Blijf gezond iedereen, hou nog even vol. Hopelijk tot binnenkort.

Marleen en Jan
Team Brasserie De Sterre

 

 

We blijven bereikbaar, of … we komen naar u toe !

Vanaf maandag 14 december wijzigt de verkeerssituatie omwille van de werken aan de Leernsesteenweg.
Het is ons nog niet helemaal duidelijk waarom deze nieuwe omleiding nodig was maar we passen ons voor de zoveelste keer aan.

Wij blijven bereikbaar door de omleiding te volgen.
Geen zin in een omleiding maar wel in een feestelijk eindejaar met Brasserie De Sterre ? Dan komen wij gewoon naar u toe.
Wij leveren gratis aan huis in Deinze, Het Land van Nevele (alle deelgemeenten), Baarle-Drongen, Deurle & Sint-Martens-Latem.

Hieronder vindt u ons Kerst- en eindejaarmenu.
Stel zelf uw persoonlijk menu samen en laat ons weten voor wanneer u dit wenst.
U haalt het af op het gewenste tijdstip of wij komen het aan huis leveren.

Alvast een fijn, vreugdevol en verdraagzaam eindejaar toegewenst.

Warme groeten.
Marleen en Jan

 

Hier staat het … zwart op wit

Kortom … er verandert eigenlijk niks. Ook ons telefoonnummer om te reserveren is niet veranderd : 09 3116066.
Of je reserveert online via onze reservatiepagina. Onze kaart kan je hier bekijken en onze weeklunch hier.
Openingstijden via onze infopagina.

Komende vanuit Deinze : Leernsesteenweg volgen, dorp van Bachte-Maria-Leerne inrijden (aan ING rechts) en zo de Ooidonkdreef bereiken.
Komende vanuit alle andere richtingen : Rotonde in Sint-Martens-Leerne richting Deinze volgen en vervolgens eerste links om het dorp van Bachte-Maria-Leerne in te rijden en zo de Ooidonkdreef te bereiken.

Tot binnenkort.
Marleen en Jan

 

Welkom terug !

Na ons jaarlijks verlof heropenen wij op woensdag 9 september.
We zijn altijd open van woensdag t.e.m. zondag.
Details over onze openingsuren en contactgegevens vindt u op de infopagina. 

We serveren elke woensdag, donderdag en vrijdag opnieuw een heerlijke lunch.
De lunch van de week kunt u steeds raadplegen op onze pagina “weeklunch“.
Liever à la carte ? Onze menukaart kunt u hier bekijken.

Reserveren is aanbevolen en kan eenvoudig
telefonisch op 09 3116066 of is in enkele klikken
geregeld op onze reservatiepagina.

Welkom terug iedereen. Wij hebben er zin in en hopen u te mogen begroeten.
Marleen en Jan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kermismenu 2020

Ok, het is geen jaar en geen zomer als anders, maar dat laten we in Leerne niet aan ons hart komen.
De kermis komt ook dit jaar naar de Ooidonkdreef, naar aloude traditie het voorlaatste weekend van augustus.
Lowie en de zijnen strijken in Leerne neer vanaf vrijdag 21 tem maandag 24 augustus.

In Brasserie De Sterre geen kermis zonder kermismenu die wij u hier graag presenteren. Vergeet niet om te reserveren zodat u zeker bent van uw plaats op het terras.

U mag rekenen op strikte naleving van alle veiligheids- en hygiënevoorschriften. Ook op de kermis zelf zal dat het geval zijn.

Kermismenu 2020

Ok,… het is geen jaar en geen zomer als anders, maar om ons in Leerne uit ons lood te slaan moeten ze vroeger opstaan.
De kermis komt ook dit jaar naar de Ooidonkdreef, naar aloude traditie het laatste weekend van augustus.
Lowie en de zijnen strijken in Leerne neer vanaf vrijdag 23 tem maandag 26 augustus.

In Brasserie De Sterre geen kermis zonder kermismenu dat wij u hieronder graag presenteren. Vergeet niet om te reserveren zodat u zeker bent van uw plaats. Reserveren kan telefonisch op 09 3116066 of via onze reservatiepagina in enkele muisklikken.
Ons kermismenu serveren wij op vrijdag, zaterdag en zondag. A la carte eten is ook mogelijk. Onze menukaart kunt u hier bekijken.

U mag rekenen op strikte naleving van alle veiligheids- en hygiënevoorschriften. Ook op de kermis zelf zal dat het geval zijn.

Dinsdag 21 juli zijn we open… ook ons tuinterras !

Op dinsdag 21 juli – ter gelegenheid van onze nationale feestdag – zijn we open ! 

Omdat een beetje chauvinisme ons niet vreemd is, gaan we die dag uitzonderlijk voor slechts twee gerechten, maar dan wel twee Belgische klassiekers bij uitstek :

Mosselen “Goudmerk”

&
Gegrilde steak “Maine-Anjou”

Beide gerechten aan € 26,- per persoon

Reserveren telefonisch op 09 3116066 of via onze reservatiepagina

Bij beide gerechten serveren wij uiteraard Belgische frietjes. De runderen van het Maine-Anjou ras grazen op de malse weiden van de Oude Leieoevers op een boogscheut van onze brasserie. Resultaat is een smaakvolle steak die onze chef volgens de regels van de kunst voor u grilt.
U kiest er een huisbereid sausje bij (peperroom, champignonroom, béarnaise, provençale of kruidenboter.).
Voor de mosselen kiezen wij enkel voor de allerbeste Zeeuwse “Goudmerk” kwaliteit. Geen compromissen, enkel het beste is goed genoeg.

Sommigen zullen zich nog onze opstart herinneren in de tuin achteraan onze brasserie. Ter gelegenheid van 21 juli (en op verzoek van velen) openen we die dag uitzonderlijk opnieuw ons tuinterras voor u. Dus niet alleen twee gerechten, maar ook 2 terrassen die dag. Ofwel vooraan met zicht op de Ooidonkdreef, of achteraan tussen het groen. Gelieve bij uw reservatie uw voorkeur op te geven, zolang het kan, houden wij hier rekening mee. De keuze voor 2 terrassen laat ons bovendien toe voldoende ruimte tussen de tafels de voorzien in het kader van de Covid-19 voorschriften.

         

Het belooft “on-Belgisch” mooi weer te worden, dus reserveren is de boodschap.
Dit kan heel eenvoudig via onze reservatiepagina, of u belt ons op het nummer 09 3116066.

Graag tot dan !
Marleen en Jan