Na onze gegrilde steak van het Maine-Anjou ras (runderen gekweekt op de leieoevers op een boogscheut van onze brasserie) voegen we met “Brasvar” alweer een kroonjuweel uit eigen regio toe aan onze kaart.
Wij kiezen resoluut en maximaal voor producten uit eigen streek, die ons geleverd worden door mensen met passie voor hun vak.

Brasvar : autenthiek varkensvlees van de bovenste plank

In Nevele kweken Kristof en Angelique al jaren het BRASVARken. Deze varkens worden gekweekt met op de hoeve samengesteld voeder uit hoofdzakelijk lokale producten. Duurzame kweek met zorg voor de natuur dus. Het resultaat is authentiek varkensvlees van de bovenste plank dat uw smaakverwachtingen overstijgt, elke keer opnieuw.
We zijn trots dat we voortaan Brasvar kunnen aanbieden. BRASVAR is zoveel meer dan een stukje varkensvlees. En daarom verdient het ook een bijzondere aanpak.  Onze chef grilt de Brasvar côte à l’os met respect en dezelfde passie als Kristof en Angelique. Ook gegrild Brasvar buikspek met een sausje op basis van Gentse Tierentyn mosterd staan voortaan op onze kaart.

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar

Mensen gaven vroeger “bras” aan hun varkens: aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. Om die authenticiteit te behouden, krijgen Brasvarkens diezelfde natte voeding. Bovendien zijn de varkens van nature heel gezond. De keuze voor een Duroc-beer, in combinatie met deze ‘bras’voeding, resulteert in zeer smaakvol en sappig vlees.

Ook zin gekregen in een heerlijke gegrilde Brasvar côte à l’os of buikspek ? Reserveer dan je plaatsje in onze brasserie of binnenkort op ons terras.
Dat kan telefonisch op 09 3116066 of in enkele klikken op onze reservatiepagina.

Graag tot binnenkort.
Marleen en Jan

Brasserie De Sterre
nul sterren *** massa’s passie