Ginliefhebbers, vanaf nu voegen wij een “touch of magic” toe aan onze brasserie met alweer een streekproduct waar we trots op zijn.

Tanneke Gin – Touched by Magic

Volgens de legende was Tanneke een bloedmooie vrouw die in Gottem leefde en door toedoen van de Baljuw in 1603 op beschuldiging van hekserij uiteindelijk een vreselijke dood stierf te Tielt.Op kerstavond 1602 werd Tanneke opgesloten in de gevangenis van Tielt, op de hoek van de Hoog- en de Sint-Jansstraat. Zij ontkende alle aantijgingen en verklaarde dat de baljuw wraak wilde nemen wegens haar seksuele afwijzing, dat hij uit was op haar geld en haar goederen. Ze werd er gefolterd door de Gentse beul Baudewijn Waelspeck.Ondanks haar enorme weerstand bekende Tanneke uiteindelijk alles wat men haar ten laste legde. Omdat ze geen vergiffenis had gevraagd voor haar zonden werd Tanneke in ongewijde grond begraven in haar geboorteplaats Gottem, dicht bij een vijver die nog altijd de heksenput wordt genoemd.

Geïntrigeerd ? Kom dan zeker eens proeven in onze brasserie in de Ooidonkdreef. Voor of na een deugddoende wandeling of gewoon zomaar, zonder reden. En vergeet niet :
“Genezen zult gij, wie drinke dit op, dit destillaat van brandnetel, zoethout en hop.”

Tot binnenkort
Team Brasserie De Sterre